מתכונים

במדור זה תמצאו מתכונים למבחר בישולי שטח :

פויקה בשר

רוטב לפויקה

פויקה עוף

מטפונה

קציצות חובזה

פויקה קינוחים

גבינה צ'רקסית

לבנה  

פיתות

ליבה

 

 

כאן תמצאו גם עצות להכנת פויקה:

חוקים להכנת פויקה:

 1 – פויקה הוא לא דייסה !!!

אנחנו יודעים שאנשים אוכלים גם בעיניים ולכן מאכל פויקה טוב הוא מאכל שמזהים בו ממה הוא עשוי. אנשים אוהבים לראות את הירקות, את הבשר ואת הצבעים שלהם.

אחרי הכנסת הירקות לפויקה אין ערבוב של התבשיל !

2 – אוכל זה לא הימור. אפשר לצחוק בדברים פחות חשובים…

אל תקחו סיכונים. תכינו את הפויקה עם מספיק נוזלים כדי שהוא לא ישרף. הקפידו במשך כל הבישול שכל התבשיל מכוסה בנוזלים ובסוף תוכלו תמיד לשפוך את הנוזלים (אם הכנתם רוטב טעים, אנשים ישמחו לשתות אותו או לתבל בו את האורז).

טיפים נוספים להכנת פויקה:

פויקה בסלון – ביום גשום או סתם כשמתחשק, כדי לשמר את אווירת השטח אבל לא להסתבך בהדלקת מדורה בחוץ, מפתיע לדעת שאפשר להכין פויקה על הגז בבית. הכנת פויקה תתבצע בהתאם למתכון ולהוראות הרגילות. נתחיל עם אש גבוהה עד לרתיחה ואז ננמיך את גובה האש וזמן הבישול יהיה כשלוש שעות לבשר ושעתיים לעוף.

קטניות – אורז, גריסים, קוסקוס וכד' סופחים המון מים. מומלץ להכין אותם בסיר נפרד או בשקית קוקיז (ואז להקפיד שהשקית לא תיגע בדופן הפויקה)

עלי כרוב – אם אתם מתעקשים לחסוך בנוזלים, אפשר לרפד את הפויקה מבפנים בעלי כרוב כדי למנוע שריפת האוכל

נוזלים – קולה, בירה שחורה, יין ואפילו מיץ תפוחים מוסיפים טעם ועדיפים על מים כרוטב לפויקה.

טיגון – מומלץ לטגן קודם את הבצל, השום ובעיקר את הבשר והעוף.

רטבים – הכינו מראש צנצנת רוטב לפויקה (מפורט במתכון "רוטב לפויקה"). שפכו רבע ממנו על הבשר בשלב הטיגון, חצי עם הנוזלים והירקות ואת הרבע האחרון מעט לפני סוף הבישול.

חצובה – ניתן להשתמש בחצובה כדי לתלות את סיר הפויקה מעל למדורה וכך לשלוט בחום המגיע אליו (אצל היבואן נמכרות חצובות יעודיות עם שרשראות לשליטה על הגובה)

מעמד לסיר, מעמד למכסה – כדאי להכין מקום נקי להניח עליו את מכסה הפויקה כשרוצים לבדוק ולטעום במהלך ההכנה

מקל טוב – להכין מקל חזק וטוב להוצאת הסיר מהאש

ערבוב – כדאי להכין כף ערבוב ארוכה (כמטר וחצי אורך) כדי לא להישרף באש.

להזמנת סדנת בישול בשטח – לחצו כאן !