פויקה בשר

מצרכים לפויקה מס' 4:פויקה בשר איכותי

שתי חבילות בשר (גולש עגל, שפונדרה, מס' 5 או 8), כעשרים תפוחי אדמה, שלוש בטטות, חתיכת דלעת, חמישה בצלים, ראש שום, שלושה קישואים, שלושה גזרים, קולורבי אחד, כרישה, אגוזי קשיו (בפויקה, כמו בפויקה לא חייבים דווקא את הירקות האלו ופשוט תשתמשו במה שיש עם עדיפות לירקות שורש אך גם עגבניות יתקבלו בברכה), רוטב לפויקה לפי המתכון המועדף, נוזלים לבישול (שני בקבוקי קולה, יין או בירה שחורה), רבע כוס שמן לטיגון ולשימון הפויקה

זמן הכנה: שעתיים וחצי לפחות

בישול בשטח:

טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן עד שהבצל נעשה שקוף, הוסיפו את הבשר ואחרי כמה דקות שיפכו מעט יין או רוטב לתת טעם לבשר. הטיגון המוקדם סוגר את הבשר וכך הוא מתבשל עם הנוזלים בתוכו ונעשה עסיסי יותר. בשעה וחצי הראשונות של הבישול השאירו את הבשר להתבשל ללא הירקות והקפידו שכולו מכוסה בנוזלים, כך נשמור שהירקות לא יתרככו יתר על המידה. כשעה לפני הארוחה הוסיפו את הירקות, את הנוזלים ואת רוב הרוטב שהכנתם וערבבו את הבשר שבתחתית הפויקה עם הירקות. סיגרו את הפויקה לבישול ארוך והקפידו שהירקות מכוסים כל הזמן בנוזלים (אפשר להוסיף מים או נוזלים טעימים אחרים).

כשעתיים ורבע מהכנסת הבשר , לקראת סוף הבישול הוסיפו את אגוזי הקשיו ומעט רוטב ופיתחו את הסיר כדי להניח לקצת מהנוזלים להתאדות. בידקו שהבשר רך מספיק ואיכלו בתאבון !סירי פויקה באש

סיכונים:

אם נגמרים הנוזלים, התבשיל עלול להישרף

בשר דורש זמן רב לבישול וצריך להקפיד שיהיה רך מספיק

ערבוב הסיר באמצע בישול הירקות יגרום להפיכת התבשיל לעיסת פויקה. חבל…

טיפים:

בשיטת בישול זו, אין בעיה לבשל על אש גלויה וגבוהה. לא צריך דווקא גחלים.

ניתן להוסיף באמצע הבישול ביצים שלמות.