פויקה עוף

איך מכינים פויקה עוף ? פשוט מאד !

מתכון טעים מאד שלא יכול להישרף בשלושה שלבים:

1. מטגנים בצל ועוף

2. מוסיפים רוטב, נוזלים וירקות

​3. משאירים על האש עד שמוכן

המתכון הקלאסי לפויקה הוא "פויקה עוף". כל מי שרק מתחיל להכיר את נפלאות הפויקה, זורק עוף וכמה ירקות לתוך סיר פויקה, מערבב היטב ואוכל לתאבון… וזה אמנם יוצא טעים. אבל, פויקה יכול להיות גם מנת גורמה. אפשר לעשות פויקה הרבה יותר טוב, הרבה יותר טעים !

כמו כל מתכון פויקה טוב, גם המתכון הזה מוכן להתגמש אם אין לכם במקרר כרישה או מרכיב אחר שלו. אבל בבקשה, תקפידו על עקרונות הבישול בפויקה שמפורטים בתחתית הקישור הזה.

מצרכים לפויקה מס' 4 (לשמונה סועדים): 18 שוקיים של עוף צעיר או שמונה כרעיים. לחילופין ניתן לבשל עוף שלם בתוך הפויקה. לאניני הטעם – אפילו פרגיות יקרקרו בשמחה כשתשימו אותן להתבשל בתוך פויקה ! , כעשרים תפוחי אדמה, שלוש בטטות, חתיכת דלעת, חמישה בצלים, ראש שום, שלושה קישואים, שלושה גזרים, שתי עגבניות, קולורבי אחד, כרישה, רוטב לפויקה לפי המתכון, נוזלים לבישול (שני בקבוקי קולה, יין או בירה שחורה), רבע כוס שמן לטיגון ולשימון הפויקה

זמן הכנה: שעה וחצי לפחות

בישול בשטח: תחילה, הכינו את הרוטב לפי המתכון המצורף. טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן עד שהבצל נעשה שקוף,

מדורת אורך להכנת סירי פויקה

הוסיפו את העוף ואחרי כמה דקות שיפכו מעט יין, צ'ילי או רוטב לתת טעם לעוף.

הטיגון המוקדם סוגר את העוף וכך הוא מתבשל עם הנוזלים בתוכו ונעשה רך יותר. לאחר טיגון של כעשר דקות הוסיפו את הירקות, את הנוזלים ואת רוב הרוטב שהכנתם וערבבו את העוף והבצל שבתחתית הפויקה עם הירקות שהוספתם. סיגרו את הפויקה לבישול ארוך והקפידו שהירקות מכוסים כל הזמן בנוזלים (אפשר להוסיף מים).

אחרי כשעה וחצי, לקראת סוף הבישול הוסיפו מעט רוטב ופיתחו את הסיר כדי להניח לחלק מהנוזלים להתאדות. בידקו שהעוף והגזר רכים מספיק ואיכלו בתאבון !

סיכונים:

אם נגמרים הנוזלים, התבשיל עלול להישרף. הקפידו שהירקות מכוסים כל הזמן בנוזלים ורוטב

יתכן שירקות מסוימים כגון גזר וקולורבי דורשים זמן בישול יותר ארוך מהעוף, בידקו שהם מוכנים .

ערבוב הסיר באמצע הבישול יגרום להפיכת התבשיל לעיסה. חבל… פויקה צריך גם להראות טוב !

טיפים:

בשיטת בישול זו, אין בעיה לבשל על אש גלויה וגבוהה. לא צריך דווקא גחלים.

ניתן להוסיף באמצע הבישול ביצים שלמות.

אם אתם מכינים בבת אחת כמה סירי פויקה – הניחו ליד כל סיר פויקה את הצנצנת ובה הרוטב שלו ואת בקבוקי הנוזלים וכך תזכרו מה תכננתם לכל סיר.

אם תרצו להתפנק – אנשי "בטבע שלך" ישמחו לעבוד קשה בשבילכם ולהכין לכם ארוע פויקה ברמה שלא הכרתם !

 

ניתן לראות באתר מחירים לארוחת פויקה בטבע !