מצרכים: 3 ליטר חלב, 100 מ"ל יוגורט ( חצי גביע יוגורט), 2/3 כוס חומץ
זמן הכנה: חצי שעה
בישול בשטח:
- מרתיחים מים בסיר גדול (רק חצי מהסיר מלא במים)
- בתוך הסיר מניחים סיר נוסף קטן יותר ובו מחממים חלב לסף רתיחה.(עד שמופיעות בועות בינוניות בשולי הסיר), ניתן גם לחמם בסיר אחד אבל יש לערבב היטב כי קיים סיכוי גדול לטעם לוואי שרוף.
- מוסיפים את היוגורט
- מוסיפים את החומץ בזרם דק – תוך כדי בחישה.
- ממשיכים לערבב עד שמופיעים גושי גבינה ומי גבינה צהובים .
- מסננים את הגבינה באמצעות בד (עדיף) או מסננת צפופה.
- מתבלים במלח . אפשר להוסיף קצח או עשבי תיבול אחרים.
סיכונים:
אם לא מערבבים טוב, החלב נוטה להידבק לסיר ולהשאיר טעם שרוף
הגבינה הכי טעימה כשהיא טריה וחמה