חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פויקה קינוחים מתאים לסוף ארוחת פויקה, ארוחה רגילה או בפני עצמו כמתכון מקורי לפויקה אחר.

מצרכים לפויקה מס' 2 : עשרה תפוחים, עשרה אגסים, חבילת משמשים מיובשים, חבילת שזיפים מיובשים, חבילת צימוקים שחורים, 200 גרם פקאן מקולף, שני בקבוקי יין מתוק, חמישה מקלות קינמון, וניל, ציפורן, מעט סוכר חום

זמן הכנה: ארבעים וחמש דקות

בישול בשטח: הכי פשוט והכי טעים – הוציאו מהתפוחים ומאגסים את הגרעינים (באמצעות תפוחן או חיתוך התפוחים והאגסים לפלחים), שימו אותם בפויקה וערבבו את הפירות היבשים. הוסיפו את הנוזלים פזרו את התבלינים והכניסו את הפויקה למדורה עם אש חזקה למשך כארבעים דקות. בידקו שהתפוחים רכים מספיק והגישו חם, בתאבון !

סיכונים:

אם נגמרים הנוזלים, התבשיל עלול להישרף

בשימוש ביין מתוק, הקינוח יוצא מתוק מאד. זהירות עם כמות הסוכר.

טיפים:

בשיטת בישול זו, אין בעיה לבשל על אש גלויה וגבוהה. לא צריך דווקא גחלים.

אין צורך לערבב את התבשיל, וניתן לפנק ולהגיש גלידה ליד התבשיל… האורחים ישתגעו מרוב הנאה !