המאכל הכי בסיסי להכנה בשטח. בכל קייטנה מכינים פיתות אך המיומנות האמיתית היא הכנת פיתות רכות, טעימות ולא שרופות. תוכלו
להזמין דרך "בטבע שלך" מדריך או מדריכה בדואית שיראו לכם מה הם למדו כשאתם למדתם לעלות במדרגות הנעות בקניון…
מצרכים: קמח, מים, שמן, מלח, סאג'
זמן הכנה: ארבעים וחמש דקות
בישול בשטח: לערבב קמח, מים ומלח עד שיוצא בצק אחיד וגמיש שלא נדבק לידיים. לחלק לכדורים קטנים וללוש כל כדור בנפרד. להכין פיתות בעזרת מעיכה ומתיחה של הכדורים כאשר הפיתה דקה אך ללא חורים.
לחמם את הסאג' על האש (לא אש חזקה מדי) ולשים את הפיתות לזמן קצר מאד לכל צד
סיכונים:
שריפת הפיתות – השיטה העיקרית היא הרבה ניסיון שיעזור לכם להבין את השילוב הנכון בין עוצמת האש, עובי הפיתה והזמן שהיא על הסאג'
טיפים:
לאכול עם גבינה צ'רקסית , שוקולד או חמאה
לעשות את הפיתות קצת עבות כדי שלא ישרפו
מיד אחרי האפיה להכניס לעטוף במגבת ולהכניס לשקית כדי שלא יתייבשו
למרוח על הסאג' תערובת של שמן זית עם זעתר