בשונה מתבשילים אחרים, בפויקה הכמויות גמישות מאד. באירועי בטבע שלך מוגשים מגוון של סירי פויקה בטעמים שונים. כאן מוצע מתכון בסיסי לפויקה חמוץ מתוק שמהווה בסיס להרבה רטבים אחרים ומתאים גם לבשר, גם לעוף וגם לתבשיל פויקה צמחוני. מומלץ לשלב את הרוטב בבישול הפויקה עם נוזלים טעימים נוספים כגון בירה שחורה, יין ואף קוקה קולה.
כמויות לפויקה מס' 4 : לערבב כוס דבש, 2 כפות סויה, 3 כפות גדושות חרדל דיז'ון, חצי כוס יין מתוק, חצי כוס צ'ילי, ראש שום מקולף וקצוץ, לימון טרי סחוט.
להשרות את הרוטב כחצי שעה לפני הבישול כדי לתת לשום להיספג ברוטב
אנו מציעים להכין את הרוטב לפני היציאה לשטח ולשומרו בבקבוק או צנצנת.
רוטב אוריינטלי לפויקה – חלב קוקוס וקארי
אם ברצונכם להפתיע בהכנת פויקה עם טעם מקורי , הרוטב הבא הוא פשוט מאד ויוצר מרקם סמיך ועשיר. הוא מתאים בעיקר לעוף אך גם לבשר ולא דורש הכנה מראש.
מרכיבי הרוטב (לסיר פויקה מס' 4): שתי קופסאות שימורים של חלב קוקוס, שתי כפות קארי.
אם עדיין חסרים נוזלים בסיר, עדיף להשתמש בבירה שחורה.
את הרוטב יש להוסיף לתבשיל בשלושה שלבים: רבע עם טיגון העוף, חצי עם הוספת הירקות ורבע אחרון כמה דקות לפני שהפויקה מוכן.